Przekaż 1% podatku dla Caritas Drohiczyn KRS 0000442509

21 czerwca 2022

Warsztaty w Operze na spotkaniu edukacyjnym

Dnia 15.06.2022 r. Warsztat Terapii Zajęciowej Caritas Diecezji Drohiczyńskiej w Bielsku Podlaskim udał się na wyjazd do Białegostoku. Celem wycieczki była kolejny już raz Opera i Filharmonia Podlaska. Nasi podopieczni po ostatnim spotkaniu ze sztuką nie mogli doczekać się kolejnej wizyty w tym urokliwym miejscu.

Tym razem grupą wybraliśmy się na spotkanie edukacyjne „ Trzy Światy”. Spotkanie to było niezwykłą przygoda i wprowadzeniem w świat instrumentów perkusyjnych. Podczas spotkania usłyszeliśmy program perkusyjny z trzech światów: muzyki klasycznej, muzyki popularnej –rozrywkowej i ze świata perkusji, a to wszystko było w wykonaniu muzyków perkusistów Orkiestry Opery i Filharmonii Podlaskiej.

Po koncercie mistrzów marimby, ksylafonu, kotłów i wielu innych magicznych instrumentów udaliśmy się na przepyszny obiad do Churoru nad Narwią. To miejsce kulinarnie nas nigdy nie zawodzi.Wszyscy jednogłośnie w drodze powrotnej stwierdzili, że kontakt ze sztuką uzależnia.

Tekst i zdjęcia : Anna Malinowska- Tomczuk

nastepny wpis »