W ramach programu „Żółty Talerz” w Świetlicy Socjoterapeutycznej w Rudce są realizowane zajęcia wspierające system żywienia dzieci. Program ma celu wzbogacenie i rozszerzenie oferty żywieniowej dla dzieci i młodzieży oraz podniesienie świadomości w dziedzinie zdrowego odżywiania.
Tematem przewodnim były koktajle i sałatki owocowe, które zachwyciły swoim smakiem wszystkich uczestniczących w spotkaniu edukacyjnym, a jeszcze szybciej zniknęły ze stołów.
Dzięki tym warsztatom dzieci oswajają nieznane jedzenie oraz rozwijają wyobraźnię żywieniową. Warsztaty inspirują również dzieci i ich rodziców do wspólnego gotowania. Spotkanie edukacyjne odbyło się w ramach realizacji programu „Żółty Talerz” finansowanego ze środków Kulczyk Foundation we współpracy z Caritas Diecezji Drohiczyńskiej.
[Best_Wordpress_Gallery id=”558″ gal_title=”2019-zt-Rudka”]