W ramach programu „#ŻółtyTalerz” w Szkole Podstawowej Nr 3 im. Jana Pawła II w Siemiatyczach są realizowane zajęcia wspierające system żywienia dzieci. Program ma na celu wzbogacenie i rozszerzenie oferty żywieniowej dla dzieci i młodzieży oraz podniesienie świadomości w dziedzinie zdrowego odżywiania.
Tematem przewodnim były koktajle i sałatki owocowe, które zachwyciły swoim smakiem wszystkich uczestniczących w spotkaniu edukacyjnym, a jeszcze szybciej zniknęły ze stołów.
Dzięki tym warsztatom dzieci oswajają nieznane jedzenie oraz rozwijają wyobraźnię żywieniową. Warsztaty inspirują również dzieci i ich rodziców do wspólnego gotowania. Spotkanie edukacyjne odbyło się w ramach realizacji programu „Żółty Talerz” finansowanego ze środków #KulczykFoundation we współpracy z Caritas Diecezji Drohiczyńskiej.
Serdeczne podziękowanie dla Pani Joanny Gołubkiewicz – Dyrektora Szkoły oraz Iwony Stefaniuk za pomoc w zorganizowaniu warsztatów.
[Best_Wordpress_Gallery id=”591″ gal_title=”2019-W-diet-siemiatycze”]
[Best_Wordpress_Gallery id=”592″ gal_title=”2019-W-diet-siemiatycze-poziom”]