Przekaż 1% podatku dla Caritas Drohiczyn KRS 0000442509

17 czerwca 2022

Międzypokoleniowy Przegląd pieśni patriotycznych w wykonaniu osób niepełnosprawnych – edycja II

Caritas Diecezji Drohiczyńskiej wspólnie z Warsztatem Terapii Zajęciowej w Bielsku Podlaskim w okresie od 15.05.2022 r. do 31.10.2022 r. realizuje projekt pn.: „Międzypokoleniowy Przegląd pieśni patriotycznych w wykonaniu osób niepełnosprawnych – edycja II”.

Projekt pt.: „Międzypokoleniowy Przegląd pieśni patriotycznych w wykonaniu osób niepełnosprawnych – edycja II ” powstał z myślą nie tylko o osobach niepełnosprawnych ale również o dzieciach , młodzieży oraz osobach starszych z woj. podlaskiego, którzy jeszcze nie mieli możliwości i okazji poznania dorobku wokalnego osób niepełnosprawnych w szczególności jeżeli chodzi o pieśni patriotyczne. Zadanie będzie żywą lekcja wokalną historii dla dzieci, młodzieży, osób niepełnosprawnych oraz starszych.

Zadanie przewiduje cykl warsztatów wokalnych wśród osób niepełnosprawnych przygotowujących do inauguracji Przeglądu Patriotycznego dla dzieci, młodzieży w tym osób niepełnosprawnych  oraz osób starszych z woj. podlaskiego. Inauguracja połączona będzie z piknikiem  patriotycznym, na którym wystąpią zespoły dziecięce, młodzieżowe oraz seniorzy, którzy przedstawią pieśni patriotyczne. W ramach projektu zostanie wydany śpiewnik patriotyczny, który zostanie rozdany wszystkim uczestniczącym w Przeglądzie.

Zadanie publiczne jest współfinansowane ze środków Województwa Podlaskiego.

Autor tekstu: Monika Piotrowska-Śliwińska

nastepny wpis »