Przekaż 1% podatku dla Caritas Drohiczyn KRS 0000442509

1 października 2021

Wizytacja kanoniczna ks. bpa Piotra Sawczuka w Caritas Diecezji Drohiczyńskiej

W piątkowe popołudnie 1 października 2021 do Domu Miłosierdzia im. Jana Pawła II w ramach wizytacji Kanonicznej przybył Ks. Biskup Piotr Sawczuk. Z pięknym uśmiechem i radością przywitali go uczestnicy Warsztatów Terapii Zajęciowej wraz z opiekunami. W kaplicy, pod przewodnictwem Biskupa Drohiczyńskiego, odmówiona została modlitwa Anioł Pański. Następnie Ks. Dyrektor Łukasz Gołębiewski przedstawił krótką historię powstania Domu Miłosierdzia oraz podziękował założycielom i darczyńcom.

Zgromadzonym w kaplicy przewodnikom Caritas i podopiecznym Ks. Bp Piotr udzielił Pasterskiego Błogosławieństwa. Kolejnym miejscem spotkania były Warsztaty Terapii Zajęciowej. Ks. Biskup spotkał się tam z podopiecznymi Warsztatu Terapii Zajęciowej w poszczególnych pracowniach, gdzie odbywał się terapia. Piękne pracę oraz „małe dzieła sztuki” podziwiali wszyscy goście. W kuchni Domu Miłosierdzia został przygotowany smaczny obiad dla zaproszonych gości oraz podopiecznych i pracowników Caritas. Ostatnim punktem wizytacji Ks. Biskupa było spotkanie z pracownikami biura, gdzie zostały omówione działania charytatywne Caritas Diecezji Drohiczyńskiej. Z Domu Miłosierdzia Ks. Biskup udał się na pobliski plac budowy magazynów Caritas, gdzie powstaje zaplecze logistyczne.

Cieszymy się, że tak piękny dzień mogliśmy spędzić razem z Ks. Biskupem i podzielić się naszymi doświadczeniami oraz otrzymać Pasterskie Błogosławieństwo.

nastepny wpis »