Przekaż 1% podatku dla Caritas Drohiczyn KRS 0000442509

20 lipca 2022

Pomoc dla Ukrainy

18 lipca 2022 Caritas Diecezji Drohiczyńskiej we współpracy ze Starostwem Powiatowym w Sokołowie Podlaskim zorganizowało transport z pomocą dla Ukrainy. Tym razem było to kilka ton żywności dla dorosłych i dzieci, środków medycznych oraz ubrań, które trafią do szpitali, domów dziecka oraz rodzin z Ukrainy.
Z uwagi na bardzo duże opóźnienia na przejściach granicznych transport po odbiór pomocy dotarł do magazynu Caritas w Sokołowie Podlaskim dopiero o 22:30. Mimo tak później pory, znając powagę sytuacji u naszych sąsiadów,  załadowaliśmy samochód, aby mógł jak najszybciej ruszyć w drogę powrotną.

Pomoc przy załadunku zaoferowali strażacy z PSP w Sokołowie Podlaskim. Mogliśmy również liczyć na asyste funkcjonariuszy Policji z Sokołowa Podlaskiego.

Istotny udział w niesieniu wparcia mają niezmiennie darczyńcy z Diecezji Arezzo we Włoszech, którzy od początku konfliktu wspierają nasze działania.

Diecezja Arezzo
nastepny wpis »