Przekaż 1% podatku dla Caritas Drohiczyn KRS 0000442509

15 listopada 2022

Objazdowy Teatr Osób Niepełnosprawnych w Zespole Szkół im. Armii Krajowej w Brańsku

14 listopada 2022 r. uczestnicy Warsztatu Terapii Zajęciowej Caritas Diecezji Drohiczyńskiej w Bielsku Podlaskim w ramach projektu pn. „Objazdowy Teatru Osób Niepełnosprawnych – szlakiem podlaskiej tradycji” udali się z przedstawieniem do Zespołu Szkół im. Armii Krajowej w Brańsku.

Prezentowane widowisko było żywą lekcją historii. W swoim wystąpieniu uczestnicy nawiązywali do takich wydarzeń jak powstanie listopadowe, powstanie styczniowe, a także wydarzenia roku 1918. Celem przedstawienia było promowanie postaw umiłowania Ojczyzny oraz szacunek dla swoich przodków. Podczas występu były śpiewane pieśni o charakterze patriotycznym takie jak: Piechota, Legiony, czy Rota Marii Konopnickiej. Na koniec aktorzy otrzymali gromkie brawa, a wyrazy podziękowania wyraził Pan Dyrektor, Pan Marek Michałowski i zaprosił nas na smaczny posiłek. Mamy nadzieję, że jeszcze nie raz będziemy gościli w brańskiej szkole.

Projekt współfinansowany ze środków Województwa Podlaskiego.

Tekst : Olszański Piotr

Zdjęcia: Marzena Misiejuk