Przekaż 1% podatku dla Caritas Drohiczyn KRS 0000442509

1 lipca 2021

Imieniny pasterza Diecezji Drohiczyńskiej bpa Piotra Sawczuka

W dniu29 czerwca w kościele obchodzimy Uroczystość Świętych Apostołów Piotra i Pawła.  Delegacja Warsztatów Terapii Zajęciowej z Bielska Podlaskiego oraz Sokołowa Podlaskiego wzięła udział w Mszy Świętej w katedrze Drohiczyńskiej, której przewodniczył Dostojny Solenizant- bp Piotr Sawczuk.

Księdzu Biskupowi życzymy zdrowia, siły i wytrwałości w trudach codziennej posługi pasterskiej i biskupiej. Życzymy mocy Ducha Świętego, który nieustannie porywa serca do kroczenia drogą świętości; wiary, która pozwala pokonywać trudności; nadziei, która nie zawodzi, i miłości, która wszystko zwycięża. Niech Chrystus Pan – Dobry Pasterz – przynosi siłę, radość i pokój z pełnienia pasterskiej posługi. Niech umacnia Księdza Biskupa w głoszeniu i czynieniu miłosierdzia, które otwiera na Boga i Jego miłość.

Udział w Mszy Świętej to najpiękniejszy dar. Po zakończonej Eucharystii delegacja wzięła również udział w imieninowym spotkaniu oraz poczęstunku.

nastepny wpis »