Przekaż 1% podatku dla Caritas Drohiczyn KRS 0000442509

17 czerwca 2020

Przychodzimy z pomocą

Życie każdemu z nas układa się inaczej, czasem zawiłości losu powodują, iż możemy znaleźć się w trudnej i beznadziejnej sytuacji bez wyjścia. Tym bardziej okres trwającej epidemii szczególnie wpłynął na życie i egzystencję wielu samotnych osób, które znalazły się w gorszej sytuacji materialnej.

Brak pracy, brak perspektyw na lepsze jutro prowadzi często do pogorszenia samopoczucia, a nawet depresji. Trwający stan epidemiologiczny w kraju dla wielu z nas jest wyzwaniem, zmierzeniem się z samym z sobą oraz szczególną próbą niesienia pomocy innym w tym trudnym czasie.

Dzięki staraniom Caritas Diecezji Drohiczyńskiej w partnerstwie z Fundacją PZU pojawia się promyk nadziei dla osób potrzebujących, gdyż są podejmowane działania pomocowe, dzięki którym udzielane jest wsparcie poprzez dostarczanie ciepłych dwudaniowych posiłków przygotowywanych w kuchni w Domu Miłosierdzia w Sokołowie Podlaskim oraz przygotowywane są paczki żywnościowe z środkami ochrony osobistej mieszkańcom diecezji Drohiczyńskiej przez wolontariuszy, księży i żołnierzy z Wojska Terytorialnego z Siedlec.

nastepny wpis »